За добу сталося шість обстрілів терористів та один боєць ООС загинув - штаб

За добу сталося шість обстрілів терористів та один боєць ООС загинув - штаб

Фото: Associated Press

Терористи продовжують порушувати режим тиші.

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі та обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил на сторінці у соцмережі Facebook.

Українські підрозділи діяли за адекватних обставин і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника. Прицільним вогнем у відповідь Об’єднані сили рішуче припиняли усі провокації ворога.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Водяного противник обстрілював наші позиції з автоматичних станкових гранатометів.

По околицях Новомихайлівки і Новотроїцького окупанти задіяли станкові протитанкові гранатомети.

Поблизу Пищевика та двічі біля Мар’їнки агресор у вечірній час вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На жаль, внаслідок ворожого обстрілу Україна втратила одного мужнього захисника. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

Наші військовослужбовці чітко дали зрозуміти загарбникам, що такі злочинні дії без відповіді не залишаться. Прицільним вогнем українські оборонці змусили окупантів згорнути свою збройну активність.

За даними розвідки, минулої доби наші воїни знищили одного та поранили щонайменше ще одного окупанта.

Від початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Нагадаємо, 20 травня поблизу селища Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області від осколкових поранень загинув командир батальону "Луганськ-1" Сергій Губанов. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація