Отримав повістку на зупинці, а через місяць загинув на фронті: що з розслідуванням щодо бійця із Тернополя

Отримав повістку на зупинці, а через місяць загинув на фронті: що з розслідуванням щодо бійця із Тернополя

Фото: facebook/Юрій Бутусов

У прокуратурі обіцяють ухвалити "законне обґрунтоване рішення".

Прокуратура провела низку слідчих дій щодо підготовки мобілізованого з Тернополя Богдана Покітка, який загинув у бою на Донеччині через місяць після потрапляння до війська.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на речницю Спеціалізованої прокуратури в оборонній сфері західного регіону Юлію Шевченко.

Вона поінформувала, що досудове розслідування у справі Покітка проводять за статтею про недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану. Покарання за такий злочин передбачає від 5 до 8 років ув'язнення.

За словами Шевченко, правоохоронці допитали службовців Тернопільського обласного і міського ТЦК та СП (військкоматів), оперативного командування "Захід". Окрім того, були допитані свідки та родичі загиблого бійця.

Слідство отримало низку необхідних документів, зокрема щодо порядку призначення та переведення військовослужбовців в умовах воєнного стану.

У Спецпрокуратурі запевнили, що за результатами слідства та аналізу отриманих документів ухвалять "законне обґрунтоване рішення".

Нагадаємо, наприкінці лютого стало відомо про загибель на фронті 33-річного мобілізованого з Тернополя Богдана Покітка. Він отримав повістку на зупинці громадського транспорту 18 січня, а вже 12 лютого його відправили воювати на Донбас, де чоловік і загинув 16 лютого.

Родичі наголошують, що Покітка відправили на передову без належної підготовки. За їхніми словами, мобілізований лише раз виїжджав на полігон та відстріляв не більше одного магазина набоїв.

Хто і де може вручити повістку: роз'яснює адвокат Андрій Новак

Хто і де може вручити повістку: роз'яснює адвокат Андрій Новак

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація