Загострення на Донбасі: два десятки обстрілів, вбита цивільна жінка, поранений український боєць

Загострення на Донбасі: два десятки обстрілів, вбита цивільна жінка, поранений український боєць

Фото: УНІАН

Бойовики здійснили два десятки обстрілів.

У п'ятницю, 3 липня, на передовій на Донбасі підтримувані Росією бойовики 20 разів порушували режим припинення вогню. Під час одного з них було вбито місцеву мешканку, під час іншого – поранено українського військовослужбовця.

Про це йдеться у зведенні пресслужби Об'єднаних сил.

"3 липня збройні формування Російської Федерації 20 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, міномети 120-го та 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Минулої доби окупанти цілили не лише у бік наших позицій, але й цинічно обстріляли прифронтові населені пункти, де продовжують проживати цивільні особи. На жаль, внаслідок підступних дій загарбників є жертва серед мирного населення", - ідеться в повідомленні.

Внаслідок обстрілу з мінометів 82-го калібру загинула жителька Зайцевого Олена Бихова, 1940 року народження.

Обстріли бойовиків також були в районі населених пунктів Новотошківське, Південне, Залізне, Шуми, Оріхове, Хутір Вільний, Попасна, Катеринівка, Водяне, Кам’янка, Старогнатівка та Піски.

"Було гаряче і біля Авдіївки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Тут противник використав 120-мм та 82-мм міномети, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Під час обстрілу міста одна із мін зруйнувала дачний будинок, а від пожежі, яка виникла, загорілася ще й сусідська будівля", - зазначили в штабі ООС.

У п'ятницю внаслідок обстрілу бойовиків отримав поранення один український військовослужбовець. Його евакуювали до медзакладу, надали необхідну допомогу лікарів.

"Для придушення вогневих засобів загарбників наші воїни оперативно застосували штатне озброєння. Відповідь була адекватною – після чого ворог припинив свою активність", - наголосили в штабі ООС.

Зведення станом на 07:00 4 липня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення 3 липня збройні формування Російської...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Пʼятниця, 3 липня 2020 р.

У суботу, 4 липня від початку доби і до 07:00, бойовики один раз порушили режим припинення вогню біля Катеринівки. Стріляли з гранатомети різних систем. За поточну добу втрат серед українських військових немає.

"Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою", - запевняють у штабі ООС.

Тим часом учасники зустрічі політичних радників лідерів країн-учасниць "нормандського формату" у Берліні "наблизилися" до узгодження комплексу додаткових заходів щодо припинення вогню на Донбасі.

Бійці ЗСУ фіксують далекобійну артилерію, важкі міномети і танки в районі Новотошківського

Бійці ЗСУ фіксують далекобійну артилерію, важкі міномети і танки в районі Новотошківського

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація