Загострення на Донбасі: Зеленський пояснив збільшення кількості обстрілів бойовиками

Загострення на Донбасі: Зеленський пояснив збільшення кількості обстрілів бойовиками

Фото: Офіс президента України

Але, попри ситуацію останніх тижнів, на думку президента, режим припинення вогню потрібен і є досягненням.

На Донбасі в останні тижні збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків. Це пов'язано, зокрема, зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання конфлікту.

Про це у четвер, 11 лютого, заявив президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Донецької області, передає пресслужба глави держави.

"Сьогодні минає рівно 200 днів, як ми домовилися про режим всеохопного припинення вогню. І всі ми бачимо, що кількість обстрілів останнім часом з боку бойовиків збільшилася. Однак як би скептично хтось не ставився до слова "перемир'я", режим припинення вогню потрібен і є досягненням. Це врятувало реальні життя наших військових і цивільних", – сказав Зеленський.

Він нагадав, що на Донбасі:

  • у 2018 році загинув 121 військовий і було поранено 799;
  • у 2019 році було вбито 100 військових, поранено 507;
  • у 2020 році вбито 50 військових, поранено 338.

Також президент висловив співчуття у зв’язку зі смертю українського військовослужбовця, який загинув від кулі снайпера поблизу смт Зайцеве.

"Сьогодні, перебуваючи на передовій, отримав невтішні новини. Україна втратила ще одного захисника. Попри домовленості про режим всеосяжного припинення вогню, ворог продовжує підступні дії. Українська армія вже довела, що даватиме гідну відсіч і відстоюватиме нашу незалежність", – наголосив глава держави.

Нагадаємо, що під час робочої поїздки у Донецьку область президент Зеленський відвідав передову в зоні проведення Операції об'єднаних сил.

Ротації у проросійських бойовиків: на непідконтрольну територію їдуть додаткові ешелони з Росії

Ротації у проросійських бойовиків: на непідконтрольну територію їдуть додаткові ешелони з Росії

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація