Захарченко пригрозив створити "народний трибунал" у відповідь на закон про реінтеграцію Донбасу

Захарченко пригрозив створити "народний трибунал" у відповідь на закон про реінтеграцію Донбасу

Фото: УНІАН

Бойовики вважають, що закон виправдовує злочини українських силовиків.

У терористичній організації "ДНР" збираються створити "народний трибунал" через підписання закону про реінтеграцію Донбасу.

Про це заявив ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко.

"Закон про "реінтеграцію" - це закон, який узаконює військові злочини, виправдовує дії карателів, дає повну свободу на порушення Конституції України і основних законів цієї держави. У відповідь ми зробимо Народний трибунал, який буде засуджувати дії карателів", - запевнив він.

Нагадаємо, 20 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики і забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей". Документ передбачає переформатування АТО і визначає Росію агресором. Порошенко також повідомив, що чекає на затвердження від міністра оборони і начальника Генштабу ЗСУ узгоджену кандидатуру на посаду командувача Об’єднаних сил.

Зазначимо, згідно з законом, антитерористична операція на Донбасі завершується, замість неї буде операція Об'єднаних сил.

"Закон, який 20 лютого був підписаний президентом України, систематизує задіяння ЗСУ для виконання завдань тих, які вони виконували в АТО, і зміну формату основної операції. Буде завершена АТО, і ми перейдемо до операції Об’єднаних сил. Це передбачає чітку структуру системи управління, підпорядкованість визначених сил і засобів військовому керівництву, створення об’єднаного оперативного штабу як основного органу управління цією операцією на території Донецької і Луганської областей", – заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація