Запеклий бій на Світлодарській дузі та обстріли на Маріупольському напрямку. Дайджест АТО

Запеклий бій на Світлодарській дузі та обстріли на Маріупольському напрямку. Дайджест АТО

Фото: УНІАН

Загалом ворог 24 рази порушив "режим тиші".

Минулої доби бойовики продовжили обстріли позицій українських військових, переважно на Маріупольському та Донецькому напрямках. Загалом ворог 24 рази порушив "режим тиші". Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Так, на Маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії було обстріляне Широкине. З мінометів різних калібрів – Талаківка, Водяне, Гнутове та Широкине, а зі стрілецької зброї – Павлопіль. По Мар'їнці вогонь вів снайпер, а по Широкиному – танк.

Крім того, на Луганському напрямку в районі Троїцького окупанти обстріляли наші позиції з мінометів. Новоолександрівка потрапила під вогонь гранатометів та великокаліберних кулеметів. Сизе, Жовте та Станицю Луганську обстріляли з стрілецької зброї.

Також на Донецькому напрямку зі 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів окупанти обстрілювали Луганське та Авдіївку.

В районі Світлодарської дуги близько 6-ї ранку російсько-окупаційні війська розпочали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії.

Українською стороною Спільного центру контролю та координації припинення вогню негайно було зроблено запит на введення режиму "тиші". Утім противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр опорних пунктів Збройних Сил України в районі населеного пункту Луганське з метою вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій і змінити лінію зіткнення сторін.

Українські бійці прийняли бій, у ході якого перехопили ініціативу, відкинули противника та здійснили контратаку у фланг противнику.

Ворог був вимушений відійти, кинувши при цьому військове майно та спорядження російського виробництва.

За даними розвідки, втрати противника склали щонайменше 25 чоловік вбитими та до 30 поранених.

Нагадаємо, протягом учорашнього дня окупанти неодноразово відкривали вогонь по наших позиціях на Світлодарській дузі та прилеглих населених пунктах зі 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів. В наслідок обстрілів пошкоджені об'єкти цивільної інфраструктури та лінії електропередач. Місто Світлодарськ та навколишні села залишилися без світла. Пізно ввечері три артилерійські снаряди розірвалися поблизу школи в Луганському.

Повʼязані теми:

Наступна публікація