Заступник начальника штабу АТО виявився російським шпигуном – СБУ

Заступник начальника штабу АТО виявився російським шпигуном – СБУ

Фото: УНІАН

Загалом за матеріалами контррозвідки СБУ відкрито 367 кримінальних проваджень.

13 агентів російських спецслужб перебувають в Україні під слідством. Серед них - заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини, військовослужбовець Збройних сил та інші.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру Служби безпеки Україні.

Загалом з червня минулого року до травня 2016 за матеріалами контррозвідки СБУ відкрито 367 кримінальних проваджень, у тому числі 76 – за державну зраду і три – за шпигунство.

За останній рік співробітники СБУ ліквідували 30 терористичних груп, підготовлених російськими спецслужбами для здійснення диверсій не тільки у зоні АТО, але й у мирних українських регіонах.

22 особи вже засуджені. Зокрема, 9 років позбавлення волі отримав громадянин РФ, кадровий співробітник головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ. За завданням кураторів він вербував громадян України і намагався отримати таємну документацію про зразки новітнього військового озброєння.

Стільки ж проведе за гратами колишній нацгвардієць, який збирав розвідувальну інформацію за завданням російської спецслужби.

12 років в'язниці отримав колишній офіцер повітряних сил України, який дав письмову згоду працювати на ФСБ РФ. Він передавав росіянам інформацію про маршрути польотів військових літаків.

Нагадаємо, Служба безпеки України перешкодила перехід розвідгрупи ЗСУ на бік бойовиків "ДНР". Зокрема, у складі розвідгрупи викрили російського шпигуна, військовослужбовця Збройних сил України, командира розвідувальної групи, підрозділ якого базується на лінії розмежування. Агент російських спецслужб схиляв українських військових до переходу на бік бандформувань на Донбасі. "Козачок" з РФ вступив до лав ЗСУ під час однієї з хвиль мобілізації. Після призначення російського агента командиром розвідувальної групи, він телефоном та під час особистих зустрічей повідомляв бойовикам інформацію щодо розташування позицій українських військових, а також розповідав про місця виконання завдань розвідкою ЗСУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація