Затяжний бій у Широкиному та невдала атака бойовиків біля Золотого. Мапа АТО

Затяжний бій у Широкиному та невдала атака бойовиків біля Золотого. Мапа АТО

Бойовики дещо зменшили кількість збройних провокацій / Фото: Reuters

Загалом ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася.

Упродовж минулої доби в зоні АТО на Донбасі, де було поранено трьох українських бійців, стабілізувалася, бойовики зменшили кількість збройних провокацій проти військових ЗСУ.

Про це сьогодні на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Водночас він зазначив, що мінські угоди з боку бойовиків і далі не виконуються. Так, вчора позиції силовиків 17 разів були обстріляні зі 120-мм мінометів, 6 разів – зі 122-мм гармат, двічі – з танків.

На Маріупольському напрямку точкою найбльш запеклого зіткнення сил АТО з бойовиками залишається Широкине. Вчора бій там тривав практично цілий день. Найманці обстрілюють позиції силовиків із підконтрольних територій, зокрема Саханки та східної частини самого Широкиного.

На Донецькому напрямку ворог проявляв активність в районі Донецького аеропорту та західних передмість Горлівки. Противник застосовує заборонене озброєння і безуспішно намагається просунутися вперед.

Ситуація в зоні АТО станом на 5 травня / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

На Луганському напрямку в районі Золотого відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками. Українські військові влучним вогнем у відповідь змусили ворога відступити.

Крім того, вчора було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників на Донецькому і Маріупольському напрямках.

Раніше повідомлялося, що біля Золотого сили АТО змусили відійти бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація