Зеленський пообіцяв не вести перемовин з "владою Л/ДНР"

Зеленський пообіцяв не вести перемовин з "владою Л/ДНР"

Фото: Associated Press

Президент вважає, що до ТКГ потрібно доєднати мешканців Сходу, які виїхали.

Президент України Володимир Зеленський після "нормандського саміту" 9 грудня заявив, що не вестиме прямих перемовин з "владою Л/ДНР".

Про це він розповів журналістам після чотирьохсторонньої зустрічі.

Український президент запропонував, спілкуватися щодо вирішення питання Донбасу не тільки з людьми, які там проживають, а  з тими, хто виїхав від 2014 року.

"Я як президент не веду перемовин з представниками незаконної влади тимчасовано окупованих територій. Питання, що ми повинні говорити з представниками Донбасу, воно є. І я дійсно гадаю, що ми повинні зробити платформу у тристоронній групі. Чому тільки ті (прим. які живуть на Донбасі), а як же ті, що поїхали. І тоді буде справедливо". - сказав він.

Зеленський пояснив, що прагне, аби в Мінських переговорах брали участь також ті. хто покинув домівки через окупацію.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовили віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

Зеленський перейшов на російську мову та розповів, як спілкується з жителями Донбасу

Зеленський перейшов на російську мову та розповів, як спілкується з жителями Донбасу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація