Зеленський розповів подробиці майбутніх переговорів у Мінську щодо Донбасу

Зеленський розповів подробиці майбутніх переговорів у Мінську щодо Донбасу

Фото: УНІАН

У засіданні візьме участь начальник Генштабу.

5 червня в Мінську відбудуться чергові переговори щодо ситуації на Донбасі. Українська делегація буде представлена в новому складі.

Зокрема, до Тристоронньої контактної групи повернувся екс-президент України Леонід Кучма. Також у її складі буде колишня уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська. Вона очолюватиме гуманітарну підгрупу – замість першої заступниці голови Верховної Ради Ірини Геращенко.

У засіданні ТКГ візьме участь і начальник Генерального штабу Руслан Хомчак. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Брюсселі на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Начальник Генерального штабу буде працювати згідно з українською доктриною. Завтра відбудеться перша зустріч у Мінському форматі, він буде перебувати на цій зустрічі. Там будуть певні пропозиції з приводу повернення до "Мінська". По-перше: припинення вогню (ми хочемо все закінчити), обмін полонених і дуже багато пунктів", – сказав президент.

Раніше спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Україна зробила все належне, тепер черга Росії виконати Мінські угоди.

Президент призначив Кучму представником України на перемовинах у Мінську

Президент призначив Кучму представником України на перемовинах у Мінську

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація