Зеленський відзначив державними нагородами майже сотню військових, які боронять Україну від окупантів

Зеленський відзначив державними нагородами майже сотню військових, які боронять Україну від окупантів

Фото: ТСН.ua

Усі вони проявили мужність та хоробрість у війни з російськими окупантами.

Президент України Володимир Зеленський підписав 7 березня указ про відзначення державними нагородами 96 українських захисників.

Про це голова держави повідомив у вечірньому зверненні 7 березня.

Нагороджується орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеню:

  • майор Олександр Сак - командир механізованого батальйону (вступив у бій з батальйонно-тактичною групою ворога і переміг).
  • капітан Ростислав Силівакін - командир механізованого батальйону (він успішно боровся з переважаючими силами противника, звільняючи українські міста та села на Сумщині).

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню: 

  • лейтенант Ігор Лозовий - він зупинив колону ворожої техніки у кількості близько 150 одиниць, яка рухалася у напрямку траси Житомир-Київ.
  • лейтант Віталій Потуремець - він у бою проявив зразкову мужність та холоднокровність, знищуючи колону техніки противника поблизу м.Київ. Під час завдання отримав поранення

Орденом "За мужність" ІІІ ступеню:

  • майстер-сержант Валентин Борелюк - командир автомобільного взводу. Завдяки його хоробрим діям і особистій рішучості танковий підрозділ вчасно отримав пальне і вийшов з оточення, дорогою знищуючи ворога.

"Всі 96 наших героїв – як ці п’ятеро. Наша вдячність – всім військовим. Наша вдячність – Збройним Силам України! Наша вдячність – безмежна", - сказав Зеленський. 

Втрати Росії станом на 7 березня 2022 року / Фото: ТСН.ua

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація