Зеленський закликає світову спільноту зупинити увесь "кривавий" бізнес в Росії

Зеленський закликає світову спільноту зупинити увесь "кривавий" бізнес в Росії

Фото: Associated Press

На ринку Росії залишаються працювати ще десятки компаній.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до світу із закликом про зупинення усього бізнесу в Росії, щоб не спонсорувати вбивство мирних українців.

Про це він заявив у новому відеозверненні 15 березня.

Серед компаній, які не пішли з російського ринку - Mondelez International, Nestle, "Райффайзен Банк", "Societe Generale", Samsung, Bayer, LG, Sanofi, Unilever, Johnson & Johnson та інші.

"Ми повинні тиснути на Росію так, щоб ціна за цю війну проти України стала надзвичайно болісною. Щоб усі в світі зайняли моральну позицію не тільки держави, а й компанії. Я говорю про бізнес, про великі корпорації, які все ще спонсорують військову машину Росії, які не пішли з ринку, хоча повинні були це зробити відразу, коли світ побачив, що роблять російські війська на нашій українській землі. Ці бренди вам добре відомі", - сказав голова держави. 

Зеленський наголосив, що десятки компаній залишаються працювати у Росії, а це десятки млрд на спонсорування військових, які вбивають українців та знищують інфраструктуру.

"Ми звертаємося до світу, до держав і до людей, але це не тільки робота політиків. Я звертаюся до українців у будь-якій країні. Там, де ви можете впливати на це. Увесь бізнес має бути зупинений, уся торгівля, щоб вони не могли спонсорувати наші вбивства та вбивство наших дітей, щоб долари та євро не оплачували кров", - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація