Жебрівський назвав три головних місця дислокації російських військових на Донбасі

Жебрівський назвав три головних місця дислокації  російських військових на Донбасі

Фото: Getty Images

У зоні АТО залишається все менше «ідейних» росіян.

Підрозділи регулярних російських військ РФ дислокуються у Сніжному, Донецьку та Луганську.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Ми чітко розуміємо, де є локація чистих росіян з регулярних військ: це батальйонно-тактична група у Донецьку, батальйонно-тактична група у Сніжному і ротно-тактична група у Луганську. Це, насправді, концентровано всі ці регулярні війська знаходяться там", – пояснив очільник ОВЦА.

Крім того, за словами Жебрівського, на Донбас багато російських найманців із різних угрупувань.

"Тепер по лінії фронту і взагалі по військовим частинам: фактично до ротного - це або прямі росіяни з регулярних військ, або "радник", як колись було у В'єтнамі, в Афганістані, фактично керує він. І зрозуміло, що дуже багато найманців, які служать з Росії – не тільки "ПВК Вагнера", це більш підготовлені – але є й "м'ясо", вибачте на такому слові, хтось приходить за гроші. Але все менше так званих "ідеологічних", які там за "руській мір", - додав він.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що на Донбасі нині перебуває стільки російського війська, яке дорівнює силам майже всіх європейських країн-членів НАТО.

Також Матіос перерахував зброю, яку зараз застосовують на окупованих територіях, та назвав її кількість: 

"Танки – 650 шт., бойові броньовані машини – 1310 шт., артилерія різних калібрів (у тому числі великокаліберна, заборонена мінськими угодами) – майже 500 стволів, реактивні системи залпового вогню – майже 260 од., зенітно-ракетні комплекси – до 100 од.", – сказав він, наголосивши, що вся ця зброя є російською.

Повʼязані теми:

Наступна публікація