Жириновському загрожує 12 років української тюрми за фінансування бойовиків в ОРДЛО

Жириновському загрожує 12 років української тюрми за фінансування бойовиків в ОРДЛО

Фото: Getty Images

Дозвіл на слідство надав суд.

Одіозний російський політик Володимир Жириновський разом із кількома колегами зі своєї партії потрапив до поля зору київських слідчих. Генеральна прокуратура України отримала судовий дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування діяльності росіян.

Відділ зв’язків ГПУ з громадськістю та ЗМІ повідомляє, що встановлено факти матеріального-технічного забезпечення терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" з боку Жириновського та двох депутатів російської Думи. Матеріали справи відносяться до весни 2014 року, коли в Москві представниками ЛДПР було організовано збір коштів на потреби терористів.

Жириновський процитував “Боже, царя храни” у Кремлі і вклонився Путіну

Жириновський процитував “Боже, царя храни” у Кремлі і вклонився Путіну

Слідчі Генпрокуратури встановили, що російські політики "у присутності засобів масової інформації закликали громадян Російської Федерації до збору коштів для матеріального забезпечення "ЛНР" та "ДНР", а також забезпечили розміщення відповідних оголошень на сайтах партії та відкриття пунктів на території Росії зі збору відповідних коштів. Крім того, вказані депутати уклали відповідну угоду щодо матеріального забезпечення "ДНР", а також забезпечили надання учасникам цієї терористичної організації приміщення на території м. Москви для представницької діяльності". 

Групі під керівництвом Жириновського закидають постачання впродовж 2014-2017 років транспорту для терористичного угруповання "Сомалі", на чолі котрого перебував бойовик на прізвисько "Гіві". Супроти фігурантів справи складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України. "Інкриміновані депутатам Державної Думи Російської Федерації кримінальні правопорушення передбачають покарання на строк від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - заявили в ГПУ.

Буквально днями російські правоохоронні органи відмовилися порушувати кримінальну справу проти лідера ЛДПР Володимира Жириновського. Поліція відхилила заяву громадянина України Сергія Купіна, котрий став жертвою дій політика. Підставою для зверення стали зафіксовані на відео події 9 вересня цього року під час акції протесту в центрі Москви. Тоді Купін назвав Жириновського "лайном", а росіянин у відповідь накинувся на чоловіка та вдарив його в обличчя. Також політик пригрозив, що українець "стікатиме кров’ю" і "здохне сьогодні", після чого почав вимагати показати паспорт. Дії Жириновського обурили інших мітингувальників, які стали на захист побитого Купіна. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація