"Зраду" розводити дуже добре - речниця Зеленського пояснила ранкову заяву президента

"Зраду" розводити дуже добре - речниця Зеленського пояснила ранкову заяву президента

Фото: Сайт президента України

Мендель заявляє, що не відбулося нічого надзвичайного.

Фраза «Втрата Росією контролю над найманцями на Донбасі» – є фактично констатацією окупації Донбасу.

Так пояснила речниця президента України Юлія Мендель в коментарі ТСН заяву щодо загострення подій на Донбасі, яка з’явилася на офіційному сайті глави держави і обурила політиків та експертів.

«Для України очевидний факт, що саме Росія несе відповідальність за дії незаконних збройних формувань на Донбасі. І коли артилерійські обстріли відбуваються у той самий момент, коли робочі підгрупи працюють над механізмом припинення вогню, то президент прямо вказує Росії на цю відповідальність і виходить, що дає можливість російській стороні виправити цю ситуацію - шляхом впливу на бойовиків. Таким чином у нас з’являється можливість повернутись у русло переговорів з Росією», - заявила речниця.

Росія втратила контроль над найманцями - Зеленський

Росія втратила контроль над найманцями - Зеленський

В міжнародному праві є поняття, яке зараз стосується і України, і яке зараз визнане міжнародною спільнотою, що держава-окупант здійснює контроль над окупаційною владою, тобто фактично за тими збройними формуваннями, які сьогодні вчинюють війну на Донбасі, додала Мендель.

«І фраза Зеленського про відновлення Росією контролю – є фактично констатацією окупації Донбасу. Тому зараз не відбулося нічого надзвичайного і я розумію, що «зраду» розводити дуже добре і особливо ми бачили, хто її розводить. Я наголошую на тому, що Україна просила визнати всю міжнародну спільноту, що Росія контролює бойовиків на Донбасі і всі це визнають. І раптом, коли ми говоримо Росії: «Не стріляйте! Дайте можливість переговорному процесу, не ескалуйте дію», то президент осуджується», - заявила Юлія.  

Трагічною була доба на Донбасі - двоє військових загинули, 11 зазнали поранень. Головні втрати в Новолуганську, де вночі окупанти понад годину обстрілювали українські позиції зі ствольної артилерії та мінометів. Такої масованої атаки, з таким числом жертв та поранених на передовій не пам’ятають дуже давно 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація