ЗРК, танки та гаубиці. Російські бойовики на Донбасі стягнули на небезпечну відстань важку зброю

ЗРК, танки та гаубиці. Російські бойовики на Донбасі стягнули на небезпечну відстань важку зброю

Фото: Getty Images

Окупанти порушили перетин лінії відведення.

Збройні формування РФ на Донбасі знову порушили Мінські домовленості та розмістили  зенітні ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, танки та гаубиці з порушенням лінії відведення та за межами виділених місць зберігання.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

Зазначається, що важке озброєння зафіксували спостерігачі ОБСЄ на непідконтрольній території поблизу Міусинська.

"Виявлено сім реактивних систем залпового вогню. 7 липня поблизу населеного пункту Кадіївка БПЛА СММ виявив один зенітний ракетний комплекс 9К35 "Стріла-10". Окрім того, 8 липня спостерігачі Місії зафіксували один танк Т-72 біля населеного пункту Вуглегірськ”, - повідомляють в штабі.

Також СММ ОБСЄ зафіксувала вороже озброєння, яке розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння. Так, 5 липня на полігоні поблизу Міусинська виявлено 10 танків, 10 самохідних та 12 буксируваних гаубиць. 8 липня на Луганському напрямку в Михайлівці виявлено один танк.

На тимчасово непідконтрольній урядові України території зафіксовані нові факти присутності ворожої техніки та озброєння...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Четвер, 11 липня 2019 р.

На тимчасово окупованій території зафіксовано ще 18 бойових броньованих машин. Зокрема, 7 липня у житловому районі Кадіївки БПЛА СММ виявив 1 БТР-80 і 4 МТ-ЛБ та 8 липня, орієнтовно за 2 км від населеного пункту Круглик виявлено 11 БМП-1 і 2 МТ-ЛБ.

Нагадаємо, протягом доби, 10 липня, збройні формування Російської Федерації 42 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них 28 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм.

Активізація бойовиків: десятки ворожих обстрілів стались на Донбасі

Активізація бойовиків: десятки ворожих обстрілів стались на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація