Зросла кількість обстрілів і важка зброя бойовиків біля фронту: СММ ОБСЄ оприлюднила свіжий звіт з Донбасу

Зросла кількість обстрілів і важка зброя бойовиків біля фронту: СММ ОБСЄ оприлюднила свіжий звіт з Донбасу

Фото: OSCE

Документ свідчить, що ситуація на Донбасі все ще далека від мирної.

Кількість порушень режиму перемир’я на Донбасі в першій половині вересня зросла. Це констатує моніторингова місія ОБСЄ в регіоні.

Як зазначено у звіті міжнародних спостерігачів, станом на 17 вересня було зафіксовано на 30% більше обстрілів, ніж двома тижнями раніше. Також місія підтвердила попередню інформацію про статистику жертв серед цивільного населення: від початку року на Донбасі загинули 34 людини, ще 148 були поранені.

ОБСЄ зафіксувала незаконний в'їзд колони вантажівок з РФ на Донбас

ОБСЄ зафіксувала незаконний в'їзд колони вантажівок з РФ на Донбас

"Спостерігачі місії і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування, зокрема на блокпостах у непідконтрольних урядові районах на півдні Донецької області та у непідконтрольних урядові районах поблизу кордону з РФ. Загалом патрулі СММ стикалися з обмеженнями з боку збройних формувань 47 разів, з боку ЗСУ – тричі", - повідомили в ОБСЄ.

Крім того, у спеціальній моніторинговій місії мають дані про колони військової техніки, помічені поблизу кордону РФ на території ОРДЛО. Спостерігачі говорять про відсутність належно обладнаних пунктів пропуску на кордоні, а самі вони змогли отримати інформацію про рух у вказаному районі винятково за рахунок використання безпілотних засобів спостереження. В ОБСЄ повідомили, що підозрілі пересування біля російського кордону бачили неодноразово.

Також моніторингова місія за перші два тижні вересня виявила 93 одиниці забороненого Мінськими угодами озброєння, котре перебувало в близькості до фронту. Більшість цих випадків зафіксовано на території ОРДЛО – 56.

Фото: Прес-служба СММ ОБСЄ

Повʼязані теми:

Наступна публікація