ЗСУ можуть відійти до кордону: Світан про серйозне просування РФ в Курській області

ЗСУ можуть відійти до кордону: Світан про серйозне просування РФ в Курській області

Прорив ЗСУ в Курській області

На Курщині росіяни зібрали 30-40 тисяч військових, які беруть участь у бойових діях.

Протягом тижня армія РФ має "доволі серйозні просування" на двох напрямках у Курській області. Якщо росіяни збільшать кількість військових до 70-100 тисяч на цьому напрямку, то ЗСУ можуть відійти на рубежі державного кордону.

Про це повідомив військовий експерт Роман Світан в ефірі "Апостроф TV".

"Все залежатиме від росіян. Якщо вони рішення не ухвалять – будемо там залишатися, аж до того, що будемо знову рухатися в бік Сейма, Курчатова, Рильска. Залежить від руху росіян", – наголошує експерт.

За словами Світана, російські військові "продавили" позиції ЗСУ до Зеленого Шляху, Новоіванівки, Любимівки.

"Там серйозну проблему нам створили, оскільки там траса, яка з Суджі на північне наше угруповування йде. Але ми це питання вирішили, просування купірували, змогли логістику налаштувати. Ще локація в районі Борок – це на південний схід від Суджі. Вони намагаються просуватися в бік Суджі. Ці дві локації, з яких вони намагаються тиснути", – розповів Світан.

Він переконаний, що українська розвідка знала про плани ворога і готувалася до наступу в цих районах. Наразі РФ зібрала на цьому напрямку 30-40 тисяч військових, які беруть участь у бойових діях. Окрім того, 10-15 тисяч перебувають за 80 км – у зоні в режимі супроводження.

"Тобто загалом близько 50 тисяч росіян зв'язано. Тому виконано завдання Курської операції – це сковувальні дії. Є можливості, якщо додати туди боєприпаси та техніку, зв'язати ще декілька тисяч росіян. Тоді їм нікуди подітися – доведеться знімати їх з якогось напрямку і перекидати на Курський напрямок. Тоді можна сказати, що на 100% виконана місія на Курському напрямку", – пояснив Роман Світан.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що армія РФ відбила територію на українському виступі в Курській області. Росіяни проводили наступальні операції в районі Крем'яного, Любимівки, Зеленого Шляху, Новоіванівки, Фанасіївки та Плехового.

Читайте також: 

Тримаємо визначені рубежі! Зеленський про Курську операцію

Тримаємо визначені рубежі! Зеленський про Курську операцію

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація