Категорія
Авто

До 100 км/год: в Україні волонтери виготовляють повнопривідні багі для ЗСУ (фото)

Дата публікації

Фото: hromadskeradio.org

Група волонтерів на основі японських позашляховиків виготовляє повнопривідні багі для Збройних сил України, аби ті могли допомагати бити російських окупантів.

Так, завдяки високому кліренсу автомобілі можуть долати будь-яку місцевість та розвивати швидкість до 100 км/год.

Про це йдеться в "Громадське радіо".

Зазначається, що ці багі створюються на базі позашляховиків - Mitsubishi Pajero та Hyundai Galloper.

Фото: hromadskeradio.org

"На їхній запит ми почали експериментувати. Витратили певну суму коштів. Прийшла така ідея, щоб займатися саме перероблюванням джипів, рамних джипів під багі.

Перша модель була перероблена з "Міцубісі Паджеро", інша — з "Хюндай Галлопер". Ми постійно експериментуємо. Одну модель хочемо зробити на 8 чи 10 місць. Зараз в розробці. Три моделі на виході. Є запит на моделі, які будуть суто для вивозу поранених бійців", - сказав волонтер Андрій Друзенко.

Як наголосив ще один волонтер Зорян Наумець, дві перші моделі вже пройшли необхідну обкатку та готові до використання у боях. Ще три моделі — будуть готові незабаром.

"Наші експлуатаційні тести, коли машина отримує максимально сильно, вони вже у нас пройшли. Те, що мало зламатися, вже зламалося та змінено, якісь технічні недоробки вже усунені. У важких умовах експлуатація теж відбувалася. Навіть були у Карпатах ці машини. Навіть їхали на високу гору. Їхали, спускалися, дивилися", - зазначив Наумець.

Унікальність цих багі у тому, що вони — повнопривідні, високої якості та полегшеної форми, мають більшу прохідність та високу швидкість.

"Крім того, у цих багі є лебідка, нею витягували навіть ЗІЛ. І при цьому дуже висока швидкість. Всі багі, які були до цього часу, робляться на базі ВАЗів, "Жигулів". Але японський автопром вищої якості та надійніший", - додав Друзенко.

Над автомобілями протягом місяця працює команда із чотирьох майстрів. Своїми проєктами вони готові поділитись із волонтерами з інших міст. Надалі, кажуть волонтери, вони готові створювати й інші моделі — все залежить від запиту військових та наявності коштів.

Читайте також:

Може перевозити "джавеліни" та матиме гідравлічний ручник: для ЗСУ створили незвичайний тактичний багі

Багатодітна мати та пенсіонери подолали 2 500 км і привезли автомобілі для ЗСУ

Штурмова бригада ЗСУ отримала 12 новеньких пікапів Toyota

НаживоУсі публікаціїКраще з YoutubeЕксклюзив ТСНУкрaїнaПолітикаВійнаГламурПроспортЛедіЗдоров’яАстрологіяВідеоРецептиЕкономікаКиївЛьвівЦікaвинкиПопулярні тегиВипуски ТСНСвітТуризмАвтоНаука та ITДопомогаРізнеРедакція