Американці представили безпілотник Canoo для масового ринку

Транспортом може керувати не тільки електроніка, але і водій.

На автосалоні в Лос-Анджелесі стартап Canoo представив свій перший безпілотник, який планують пустити у серію вже 2021 року.

Знімки прототипу опублікувала медіаслужба Associated Press.

Судячи з фото, безпілотник Canoo виконаний у дусі мінібуса Volkswagen Microbus, але він більш квадратний і з великими вікнами. Зовні авто нагадує самохідний транспорт інших автовиробників, але ось всередині інженери не стали встановлювати громіздких сидінь, а замість цього облаштували вигнуту колом м'яку лавку, яка, начебто, створює атмосферу затишку.

Фото: theverge.com

Крім того, завдяки такому розташуванню задніх сидінь у салоні залишається багато вільного місця. Разом з тим, сидіння передного ряду не развертаються, а на приладовій панелі є все для управління Canoo.

Тобто, судячи з інформації Canoo, автомобіль одразу спроектований так, що водій може повністю самостійно управлят транспортом, а датчики і камери забезпечать надсучасну систему допомоги під час кермування.

За даними Canoo, автомобіль буде орієнтований на широке коло покупців і вийде за відносно доступною ціною.

Фото: theverge.com

Нагадаємо, що Daihatsu представила одразу три електрокара і безпілотник. Самохідне авто позиціонують як громадський транспорт майбутнього.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація