Черга на придбання заповнена до кінця 2021 року: Tesla Model Y викликала шалений ажіотаж на ринку

Черга на придбання заповнена до кінця 2021 року: Tesla Model Y викликала шалений ажіотаж на ринку

Фото: Associated Press

Ті, хто бажає придбати цей автомобіль, повинні тепер чекати на 2022-го.

У США неймовірний попит викликав електрокар Tesla Model Y у версії Long Range.

Про це повідомляє InsideEVs.

Як відомо, версія Tesla Model Y Long Range недавно приєдналася до Model 3 SR +, Model S і Model X з передбачуваним терміном доставки (для нових замовлень в США) 2022 року. Очікується, що в січні 2022 року з’явиться модель Y Long Range, як і модель 3 Standard Range Plus. Версії Model S і Model X Long Range також очікуються 2022 року.

Це означає, що черга замовлень на базові версії всіх автомобілів Tesla в США буде заповнена до кінця 2021 року. Оскільки наразі середина серпня 2021-го, то черга замовлень на придбання цього автомобіля становить понад 4,5 місяця.

Замовлені сьогодні Model S/Model X Plaid також очікуються 2022 року, але у клієнтів як і раніше є можливість отримати версії Model 3 Long Range (в листопаді) і Model 3/Model Y Performance 2021-го. Model 3/Model Y Performance фактично доступна протягом декількох тижнів, що говорить про те, що Tesla виділила деякий резерв для більш дорогих версій з більш високою маржею. Це також були автомобілі, ціни на які раніше цього року не підвищувалися.

Зміни передбачуваних термінів поставки до 2022 року вказують на набагато більш високий попит, ніж пропозиція, але неможливо дізнатися, чи серйозно позначається на пропозиції виробничі обмеження або воно в основному пов’язано з попитом.

Раніше розповідалося про те, що до Європи на продаж прибули перші екземпляри електрокросовера Tesla китайського збирання.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація