Hyundai зобов'язали відкликати понад 50 тисяч електромобілів: що це за моделі

Hyundai зобов'язали відкликати понад 50 тисяч електромобілів: що це за моделі

Фото: Hyundai News

Поки це стосується лише ринку Південної Кореї.

Компанія Hyundai відкличе 50 834 електромобілі.

Як повідомляє Reuters, влада Південної Кореї зобов'язала марку Hyundai провести ще одне відкликання електромобілів Kona Electric. Цього разу під сервісну кампанію також потрапили кросовер Hyundai Nexo, в якому електрика виробляється з водню в паливних комірках, і електромобіль KIA Soul EV.

Причиною стала потенційна несправність гальм, але не механічної її частини, а програмного забезпечення керівної електроніки. Детальніше про характер несправності не повідомляється, проте всі три машини володіють схожою системою рекуперації енергії під час гальмуваннія.

Всього під відкликання потрапляє близько 40 тисяч електричних Kona, випущених в 2019 і 2020 роках, 10 тисяч Nexo, проданих з 2018 року і всього 1 895 Kia Soul EV. Цікаво, що електромобіль Kia Niro EV, який зроблений на тій же платформі, що і Kona Electric, під відкликання не потрапив.

Поки незрозуміло, чи торкнеться відкликання автомобілів, проданих в інших країнах. Можливо, автовиробник надасть перевагу оновити програмне забезпечення під час стандартного техобслуговування.

Додамо, що це друге масштабне відкликання для Kona Electric. Раніше концерн був змушений оголосити сервісну кампанію через випадки самозаймання батарей з акумуляторами LG Chem, яка торкнулася 74 тисячі електромобілів в усьому світі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація