У Kia вийде новий електричний міський електрокар з унікальною електричною установкою

У Kia вийде новий електричний міський електрокар з унікальною електричною установкою

Фото: carscoops.com

Вона дозволить зменшити вагу і розмір автомобіля.

У 2023 році у Kia може вийти новий повністю електричний міський автомобіль.

Про це повідомляє сайт Auto Express.

Hyundai Motor Group підписала угоду з виробником електричних силових агрегатів BorgWarner, і в ній зазначено, що протягом двох років вони разом створять нове авто. Воно може вийти під будь-яким брендом HMG, але, найімовірніше, це буде марка Kia або Hyundai.

BorgWarner поставить компанії новий інтегрований електричний модуль, який об'єднує двигун і коробку передач в єдину установку, що економить простір і вагу порівняно зі звичайною електричною трансмісією. Це важливо для створення міського автомобіля, оскільки він має всього 3,5–3,7 метрів довжини кузова.

Електричний силовий агрегат має пікову потужність у 181 кінську силу, хоча навряд Hyundai буде використовувати всю цю продуктивність. Налаштування BorgWarner також дозволять зменшити потужність двигуна до більш розумних 100 кінських сил, що поставить продуктивність нового електромобіля на рівні з бензиновим i10.

Електрокар побудують на архітектурі 400 В, яку також отримав електричний Hyundai Kona. Це має дозволити йому отримати 159 км пробігу за пів години підключення до швидкого зарядного пристрою постійного струму потужністю 50 кВт.

Проте через менший розмір кузова новинка буде використовувати менший акумулятор, ніж Kona. Очікується, що Hyundai розраховуватиме на батарею приблизно на 40 кВт-год, яка повинна забезпечити йому запас ходу у 321 км.

На початку року Kia опублікувала тизер своєї лінійки майбутніх повністю електричних моделей, які вона випустить в найближчі роки. Одна машина на зображеннях виглядає розміром з міський автомобіль, тому новинка може вийти саме під цією маркою.

Раніше повідомлялося, що суббренд Hyundai Genesis представив свій перший електричний автомобіль.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація