"Вляпалися" в скандал: Tesla змусять виплатить власникам своїх електрокарів по 16 тисяч доларів

"Вляпалися" в скандал: Tesla змусять виплатить власникам своїх електрокарів по 16 тисяч доларів

Фото: carmagazine

Усе через погіршення технічних характеристик.

Компанія Tesla потрапила в скандал через одну зі своїх моделей - Model S.

Як повідомляє Electrek, норвезький суд визнав Tesla винною після того, як проти неї подали позов власники їхніх електромобілів. Вони поскаржилися на зниження ємності акумулятора і швидкості зарядки після оновлення.

Зазначається, що про цю проблему стало відомо ще в 2019 році.

Тоді власники старих Tesla Model S і Model X з батареєю на 85 кіловат-годин масово поскаржилися, що після оновлення ПЗ запас ходу електрокарів різко скоротився. Наприклад, видання Electrek приводило в приклад Model S 2014 року випуску, яка до поновлення проїжджала на одній зарядці 247 миль (397 кілометри), а протягом наступних декількох тижнів після установки нового ПЗ запас ходу знизився на 11 відсотків, до 217 миль (349 кілометрів ). Другою проблемою після поновлення стало зниження швидкості експрес-зарядки на станціях Supercharger.

У компанії пояснили, що це було зроблено з метою "захистити акумулятор і подовжити термін його служби" і запевнили, що зниження запасу ходу торкнулося "невеликої кількості машин". Однак ця заява не заспокоїла власників і вони звернулися до суду з вимогою компенсації.

Один з позовів було подано в Норвегії. Днями місцевий суд виніс рішення не на користь компанії, оскільки було встановлено, що вона дійсно знизила швидкість зарядки після оновлення ПЗ. Норвезький суд зобов'язав автовиробника виплатити 30 власникам електрокарів по 136 тисяч крон (приблизно 16 тисяч доларів). Окрім компенсації автовиробникові загрожує і штраф, розмір якого поки не визначений. Цікаво, що в Норвегії налічується близько 10 тисяч власників електрокарів Tesla, які потенційно могли зіткнутися зі зниженням запасу ходу і довгою зарядкою.

Раніше розповідалося про те, що Tesla запатентувала нову систему для водіїв, які не люблять пристібатися.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація