Автогіганти Fiat-Chrysler і Peugeot-Citroen домовились про злиття

Автогіганти Fiat-Chrysler і Peugeot-Citroen домовились про злиття

Фото: Associated Press

Альянс візьметься за створення електрокарів.

В четвер, 31 жовтня, автогіганти Fiat-Chrysler і Peugeot-Citroen офіційно домовились про злиття в єдиний концерн на рівних правах.

Новий альянс стане четвертим за розміром автовиробником у світі, пише AutoNews.

У повідомленні зазначається, що злиття концернів створить другого за величиною продавця машин у Європі, який зможе змагатись з Volkswagen Group. Наразі сукупна ринкова вартістю компаній складає близько 50 мільярдів доларів.

Відомо, що компанії сфокусуються на електрифікації, зниженні викидів від своїх авто та на оптимізації брендів для отримання більших доходів.

Видання пише, що акціонерам кожної компанії буде належати 50% об'єднаного альянсу. Інвестори в Fiat-Chrysler (FCA) отримають дивіденди у розмірі 5,5 млрд євро (6,1 млрд доларів), а французький Peugeot-Citroen (PSA) планує розподілити свою 46-відсоткову частку у компанії-постачальника автозапчастин Faurecia.

Економія від угоди без закриття заводів може скласти 3,7 мільярда євро.

За попередніми даними, до складу ради директорів нової групи з 11 осіб увійдуть п'ять від PSA і п'ять від Fiat-Chrysler. Головний виконавчий директор PSA Карлос Таварес буде главою альянсу і буде в раді директорів, а голова FCA Джон Елканн залишиться на своїй посаді.

У повідомленні не згадується, яку роль буде грати генеральний директор Fiat Майк Менлі.

Аналітики зауважують, що PSA та Fiat-Chrysler відстають у електрифікації своїх модельних рядів і не мають потужного впливу у Китаї, але їхнє об’єднання може допомогти рости на прибутковому ринку комерційних автомобілів в Європі.

Нагадаємо, що "ЗАЗ" домовляється з Renault про спільне виробництво в Україні. На заводі в Запоріжжі можуть налагодити випуск Renault Arkana.

Повʼязані теми:

Наступна публікація