Bentley представила розкішний тисячесильний електрокар

Прототип обладнаний автопілотом і звуковим помічником.

Компанія Bentley представила неймовірний електричний концепт EXP 100 GT на честь сторіччя бренду.

Прототип позиціонують, як суперрозкішне авто класу Gran Tourer 2035, пише AutoTimesNews.

За попередніми даними, EXP 100 GT отримає чотири електромотори потужністю від 800 до 1340 к. с. і 1500 Нм крутного моменту. До сотні авто розганяється за 2,5 секунди, а його максимальна швидкість складає 300 км на годину. Без підзарядки концепт може проїхати до 700 км, а батарея поповняється на 80% всього за 15 хвилин.

Видання повідомляє, що Bentley EXP 100 GT отримає автопілот і "розумного" цифрового помічника. Останній буде давати поради водієві, а також зможе розповідати пасажирам про пам'ятки, які проїжджає електрокар. Він буде реагувати не тільки на команди на екрані, але і на голоси та жести.

Фото: AutoTimesNews

Крім того, спеціальні датчики в авто будуть збирати інформацію, щоб формувати настрій пасажирів і водія. Електроніка буде застосовувати оптимальні налаштування кондиціонера, освітлення та музичної системи в залежності від поєднання багатьох факторів.

Відмінною рисою зовнішньої EXP 100 GT стала масивна решітка, розділена навпіл мідної смугою, а також конічні фари.

Довжина автомобіля, побудованого з карбону і алюмінію, склала 5,8 м, а ширина – 2,4 метра. Незважаючи на використання легких матеріалів, маса величезного концепту становить 1,9 тисячі кілограмів.

Фото: AutoTimesNews

Раніше повідомлялося, що Bentley випустить гібриди на базі всіх своїх моделей. Компанію підштовхує підвищення попиту на електрокари і гібриди.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація