BlaBlaCar включився в боротьбу з нелегальними перевізниками

BlaBlaCar включився в боротьбу з нелегальними перевізниками

Сервіс для пошуку попутників обмежив кількість можливих пасажирів до п'яти осіб.

Популярний в Україні сервіс BlaBlaCar ввів обмеження на можливість перевезення пасажирів. Тепер водієві з правами категорії В і без ліцензії на комерційне перевезення дозволено брати з собою тільки п'ять пасажирів. Про це повідомляє hi-tech.ua.

У BlaBlaCar таким способом будуть боротися з нелегальними перевізниками, які останнім часом активно використовують платформу для просування своїх послуг. А в автобусних компаніях і регулюючих органах стали скаржитися на нелегалів, які відбирають пасажирів і піддають небезпеці українців.

У сервісі створять окремий розділ для водіїв, які мають дозвіл на комерційні перевезення. У них будуть інші розцінки та кількість місць, а також числа поїздок на день.

Варто зазначити, що комерційні перевезення передбачають дотримання певних правил водіями. Так вони зобов'язані перевіряти паспорт у пасажирів, передавати інформацію в центральні бази даних, узгоджувати місця зупинки і застосовувати контрольно-касову техніку.

Раніше ми повідомляли, що патрульна поліція масово перевіряє всі транспортні засоби, призначені для перевезення пасажирів. І регулярно повідомляє про виявлені порушення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація