BMW і Daimler зіллють всі підприємства в "екосистему" з електрокарами

BMW і Daimler зіллють всі підприємства в "екосистему" з електрокарами

Фото: Associated Press

Компанії готуються створити глобальну мережу автомобілів загального користування.

Компанії BMW і Daimler планують спільно не просто розвивати сферу електрокарів, але і мережі зарядних станцій, паркінгів і каршерингов.

Такі підприємства дозволять створити більш комфортну інфраструктуру для електрокарів, пише Electrive з посиланням на слова голови ради директорів Daimler AG і Mercedes-Benz Дітера Цетше.

У мережу марок входять п'ять спільних брендів: ReachNow (сервіс обміну автомобілями); ChargeNow (зарядні станції); FreeNow (таксі-сервіс); ParkNow (паркінги); і ShareNow (каршеринги Carsharing, DriveNow і Car2go).

У BMW заявляють, що обидві німецькі марки загалом мають близько 60 мільйонів клієнтів, які отримають вигоди від нової "екосистеми послуг".

У компаніях вважають, що електрокари і безпілотники – невід'ємна частина майбутнього брендів. У перспективі BMW і Daimler планують об'єднати всі зазначені сервіси в автопарк електрокарів, які будуть надаватися за принципом спільного використання.

Раніше згадувалося, що Volkswagen створив електрофургони для інноваційного таксі-сервісу. Марка планує запустити в Гамбурзі сервіс спільного використання автомобілів Moia. Для пілотного проекту на вулиці випустять 100 електрокарів, але протягом року їх кількість збільшать до 500.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація