Чи братимуть з киян гроші за парковку у дворах: у Київтранспарксервісі пояснили нюанси

Чи братимуть з киян гроші за парковку у дворах: у Київтранспарксервісі пояснили нюанси

Фото: УНІАН

У столиці жодних платних стоянок у дворах наразі не облаштовують, зазначив Євгеній Псьол.

У Києві останнім часом точаться розмови про плани місцевої влади збирати кошти з автомобілістів, які паркують машини біля своїх будинків. Але наразі йдеться лише про монетизацію ділянок зі знаком "платна парковка".

Якщо у майбутньому в столиці і організовуватимуть платні стоянки на прибудинкових територіях, то виключно на комунальній землі. Про це розповів заступник директора КП "Київтранспарксервіс" Псьол в ефірі "Громадського радіо".

"Київтранспарксервіс" підзвітний і підконтрольний Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА. Наразі жодної інформації стосовно облаштування парковок у дворах ми не отримували. Жодних платних парковок на прибудинкових територіях підприємство не облаштовує", — підкреслив Псьол.

Раніше радник заступника голови КМДА Віталій Селик заявляв, що у Києві рано чи пізно усім власникам автомобілів доведеться платити за стоянку у дворі. "Купивши автомобіль, ви повинні бути готові до того, що за парковку доведеться платити. Покупка не означає, що ви автоматично отримуєте право на безкоштовне користування ділянкою території площею в 10 квадратних метрів", - вважає Селик.

Нагадаємо на днях деяких ЗМІ з’явилася інформація, нібито у Києві стануть платними стоянки у дворах. Але тариф на паркування, який почав діяти з 1 липня, стосується лише паркування на уже відведених місцях та стоянках: в центрі це коштує 35 гривень, близько від центру і біля ринків, метро та інших громадських місць — 25 гривень за годину. Година паркування у спальних районах коштує п'ять гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація