Чиновники скуповують елітні машини за ціною у 50 тисяч гривень

Чиновники скуповують елітні машини за ціною у 50 тисяч гривень

Щоб уникнути зайвих питань, договори оформлюють на готівку з сумою в 49 тисяч гривень за автомобіль ціною в декілька мільйонів.

З січня 2017 року нацбанк України заборонив розраховуватись готівкою в сумі більш ніж 50 тисяч гривень, порівняно з 150 тисячами раніше. Але це не завадило українцям складати договір на значно занижену вартість. Чиновникам це ще вигідніше, оскільки дозволяє уникнути запитання про доходи. Про це повідомляють журналісти Bihus.Info.

Видання провело розслідування, яке показало, що у 2016 році та початку 2017 року декларанти придбали 1 744 автомобіля за ціною від 48 до 50 тисяч гривень. І якщо підрахувати тільки іномарки, то їх у 2017 році з’явилось близько 936 штук за ціною від 45 до 50 тисяч гривень.

Фото: bihus.info

Найчастіше купували Volkswagen в кількості 93 штуки. Але серед лідерів тримається Toyota (68 шт.) і Mitsubishi (58 шт.). І не останні місця зайняли придбані чиновниками за деклараціями Mercedes-Benz (41 шт.), Audi (30 шт.) та BMW (29 шт.).

З елітних авто у списку можна відзначити Land Rover (2шт.), Lexus (7шт.) та Jaguar S-Type. Але справді прикрашає цей список розпродажу Tesla Model S співробітниці столичної комунальної служби вартістю 50 тисяч гривень. Такий подарунок вона отримала від свого сина.  Але на ринку навіть серед вживаних електрокарів Tesla в Україні коштує від 40 до 55 тисяч доларів.

Не цураються чиновники закупати Subaru (13 шт.), Dodge і Chrysler (3 шт.) та Jeep Grand Cherokee.

Нагадаємо, що нещодавно свекруха начальниці митного пункту стала власницею елітного Rolls-Royce Wraith 2014 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація