У Раді з'явилось звернення не ухвалювати закон про "євробляхи"

У Раді з'явилось звернення не ухвалювати закон про "євробляхи"

Фото: UBR.ua

Верховній раді та президенту пропонують ще більше знизити акциз на розмитнення автівок.

Вчора, 31 липня, у Верховній раді зареєстрували звернення не приймати законопроекти щодо розмитнення авто на єврономерах. Справа у тому, що навіть за новими правилами отримати українську реєстрацію коштуватиме задорого для більшості власників так званих "євроблях".

Про це написали чиновники Закарпатської ОДА у зверненні до Верховної Ради та президента України Петра Порошенка, передає "Карпатський вісник".

"Легалізація старого авто навіть за новими правилами для рядового українця залишається дорогим задоволенням. Значно ускладнює легалізацію таких авто і та обставина, що більшість громадян, які користуються такими транспортними засобами, не є їхніми власниками. Фактично вони належать іноземцям", - йдеться у повідомленні.

Як результат, запровадження законопроектів 8487 і 8488 приведе до того, що чимало українців будуть змушені просто розібрати на запчастини автівки на "євробляхах".

Тому чиновники Закарпатської ОДА вважають раціональною сумою для розмитнення машин із Європи внески не вище 10% від їх вартості із введенням обов'язкового технічного огляду такого транспортного засобу.

Раніше згадувалось, що представники "євробляхерів" попереджають про шахрайство. Так, глава організації "Авто Євро Сила" повідомив про нову схему вимагання грошей.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація