Експерт дав важливі поради, як підготувати авто до зими

Експерт дав важливі поради, як підготувати авто до зими

Фото: УНІАН

Водіям не варто обмежуватися заміною літньої гуми.

В Україні випав перший сніг, але далеко не всі водії підготуюся до сезону і перевзули авто на зимову гуму. Це стало однією з причин, чому в Києві утворилися десятибальні затори.

Тому автомобільний експерт і журналіст програми "ДжеДАІ" Володимир Карабан підготував п'ять порад водіям.

1. Змінити манеру водіння

Якщо влітку, сухий асфальт прощає дрібні помилки, то взимку каша на дорозі, лід або навіть легка паморозь таких подарунків вам не зробить. Дистанція повинна бути куди більша, а швидкість нижча. Тоді і загальмувати встигнете, і заспокійливі пити не доведеться.

2. Перевзути автомобіль у зимову гуму

За стандартами міняти гуму варто, коли температура опускається до позначки +7. У свою чергу експерт радить не заглядати на градусник, а перевзути автомобіль вже за +10.

Велика кількість ДТП трапляється саме в перші заморозки. Тому, якщо ви ще не поміняли гуму на зимову, терміново вирушайте на шиномонтаж.

3. Перевірити на СТО заряд акумулятора

В заморозки електроліт всередині акумулятора густіє, і після кількох невдалих спроб завестися він може сісти повністю. Тому простіше заїхати на СТО і перевірити заряд заздалегідь. У разі чого – акумулятор можна зарядити, що дозволить заощадити гроші і нерви.

4. Проведіть діагностику гальмівної системи

Не пошкодуйте свого часу і 200 гривень на діагностику. Їдьте до майстра – нехай він перевірить, чи все гаразд з  гальмівною рідиною, колодками і дисками. Не забувайте – скупий платить двічі, а в нашому випадку – за свою розбиту машину і за ту, в яку в'їхав.

5. Перевірити всі рідини в автомобілі

Насамперед варто пам'ятати про рідину стікловідмивача, яку з похолоданнями потрібно замінити на ту, яка не замерзає. Таку процедуру може провести навіть не досвідчений водій, ну а в інших випадках краще звернутися до експертів.

Раніше згадувалося, що механіки розповіли, як підготувати машину до зимівлі і не збанкрутувати. Експерти радять не обмежуватися лише зміною шин перед похолоданнями.

Як і коли краще готувати автівку до зими

Як і коли краще готувати автівку до зими

Повʼязані теми:

Наступна публікація