Експерт розповів, чому Верховна рада не ухвалить Закон про "євробляхи"

Експерт розповів, чому Верховна рада не ухвалить Закон про "євробляхи"

Фото: Facebook/Киев автомобильный

Парламент України не має права ухвалювати закони щодо іноземних автомобілів.

Ухвалення законопроектів, які стосуються польських або німецьких автомобілів можливо тільки після розгляду польським Сеймом і німецьким Бундестагом законопроекту, що стосується автомобілів на українській реєстрації. Депутати Верховної Ради не можуть вирішувати долю європейських автомобілів, які перебувають під сторонньою юрисдикцією. Про це пише на своїй сторінці у Facebook директор Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

"Як вони не мають права ухвалювати якісь рішення по авто чужої юрисдикції, так і наша ВР не уповноважена щось вирішувати з авто на єврореєстрації. В ЄС вже сміються: за повідомленнями ЗМІ Наша Рада вирішуватиме долю європейських авто", - зазначає він.

Задают мне вопросы журналисты:" Когда ВР примет закон относительно автомобилей на европейской регистрации?". Отвечаю:"...

Опубликовано Олегом Назаренко Cреда, 19 сентября 2018 г.

На думку глави ВААІД, Закон повинен ухвалюватись тільки по зниженню акцизних ставок на імпорт автомобілів вже раніше знятих з реєстрації для всіх українців. Це буде найкращим вирішенням питання без виклику негативу з боку Європи.

"Закону про євробляхи" немає і бути не може, а може бути "Закон про зниження акцизного збору при імпорті знятих з реєстрації авто" для ВСІХ українців! Всі! І цей Закон потрібний! Скасувати мита і знизити акциз для всіх українців!", - зазначив Олег Назаренко.

Нагадаємо, що депутат Юрій Дерев'янко запропонував свій варіант вирішення питання. Він каже, що в поправках, які він вніс до другого читання, прописав, що акциз та мито повинні бути нульовими.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація