Експерти обіцяють десятиразове зростання популярності водневого палива

Експерти обіцяють десятиразове зростання популярності водневого палива

Фото: www.drive.ru

Світовий попит на альтернативні джерела живлення набирає обертів.

Півтора року тому було створено "Водневу раду", а зараз вони оголосили, що кількість компканій, що беруть участь збільшилася в чотири рази і досягла 53 виробників. Нещодавно приєднались до них: Airbus, Air Products, Cummins, EDF, Johnson Matthey, KOGAS, SINOPEC, Thyssenkrupp, AFC Energy, Mitsubishi Heavy Industries, Re-Fire Technology, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Sumitomo Corporation і Southern California Gas.

Якщо враховувати темпи розвитку водневих паливних елементів, то до 2050 року світовий попит зросте в десять разів. На думку ради, електрохімічні генератори на водні через якийсь час з'являться на транспортних засобах всіх сегментів ринку, включаючи комерційні, а також на літаках і навіть на будівлях, що живляться від джерел енергії.

Фото: www.drive.ru

Свіжим прикладом стала поява тягача Project Portal 2.0 Beta, який був створений концерном Toyota. Він має 670 к.с., два блоку паливних елементів від седана Mirai, буферну батарею на 12 кВт/год і 482 км ходу на одній заправці. Восени фура почне курсувати в порту Лонг-Біч і Лос-Анджелес.

На думку ради, нас чекає масовий випуск паливних елементів, зростання виробництва водню і розширення мереж його доставки. У зв'язку з цим витрати будуть знижуватися, зросте кількість водневих заправок і знизиться вартість автомобілів на альтернативному паливі.

Відзначимо, що зараз до роботи над водневими паливними елементами примкнули Hyundai, Toyota, Audi, BMW, Daimler, General Motors, Great Wall Motor і Honda.

Раніше ми повідомляли, що компанія Toyota подвоює інвестиції у виробництво автомобілів на водневому паливі. Японці збираються знизити вартість FCV, скоротивши кількість використовуваних в конструкції дорогих матеріалів, таких як платина, і зробити систему більш компактною і потужною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація