Експерти розповіли, в яких кольорах найлегше продати автомобіль на вторинному ринку

Експерти розповіли, в яких кольорах найлегше продати автомобіль на вторинному ринку

Фото: Associated Press

Так, цей критерій відіграє важливу роль.

Фахівці розповіли, в яких кольорах найлегше продати автомобіль на вторинному ринку.

Про це йдеться в дослідженні ISeeCars.

Так, під час вибору автомобіля не останню роль грає саме його колір. Майбутні автовласники часто спираються в цьому питанні на власні переваги. Однак не варто поспішати з вибором і приймати занадто імпульсивні рішення. Адже надалі нестандартний відтінок кузова машини може зіграти з вами злий жарт.

Згідно зі звітом, були досліджені 6 мільйонів автомобілів, проданих на вторинному ринку в період від 2017 до 2020 року. Результат вийшов несподіваний.

Зазначається, що найменше в ціні втрачають машини жовтого кольору. Якщо моделі в базових відтінках за перші три роки експлуатації втрачають 37,6% від первісної вартості, то жовті - тільки 20,4%. На другому місці в рейтингу бежевий відтінок з результатом в 22,8%, а на третьому - помаранчевий (27,1% втрати вартості).

Популярний червоний колір також непогано зберігає ціну. Він займає шосте місце в рейтингу з показником в 36,9%. Чорний, білий і сірий також близькі до цих показників і займають сусідні місця з червоним в результатах. Відповідно, такі машини користуються високим попитом на вторинному ринку. Найбільше знецінюються автомобілі, пофарбовані в золотий (45,6%), коричневий (42,1%) і фіолетовий (41,2%) кольору.

Варто відзначити, що ці дослідження наведені без прив'язки до сегментів. Якщо робити розбивку з урахуванням видів машин, поділ вийде зовсім інший. Наприклад, в сегменті пікапів кращими для перепродажу вважаються білий і бежевий кольори, серед мінівенів - синій, а для кабріолетів - червоний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація