Експерти розповіли, як можна уникнути підвищеної витрати мастила в автомобілі

Експерти розповіли, як можна уникнути підвищеної витрати мастила в автомобілі

Експерти розповіли, як можна уникнути підвищеної витрати мастила в автомобілі

Фото: charivne.info

Бо інакше це може призвести до ремонту.

Фахівці назвали найчастіші помилки водіїв, що призводять до високої витрати моторного мастила та розповіли, як можна цього уникнути.

Всім автомобілістам відомо, що двигун автомобіля через час зношується природним чином, через що витрата мастила збільшується. Однак, навіть новий агрегат може вимагати доливання мастила частіше, ніж належить, водночас пов’язано це може бути з помилками автовласника.

Варто відзначити, що за нормальної витрати мастила повинно вистачати до наступної планової заміни під час проходження ТО. Зазначається, що норма для нового бензинового агрегата дорівнює від 5 до 25 грамів на 100 літрів спаленого пального, а для дизеля – до 50 грам на 1 000 км.

Найбільш частою причиною підвищеної витрати мастила експерти називають людський фактор, а якщо точніше – заливка підробленого мастила. Подальше доливання оливи теж призводить до перевитрати. Необхідно звертати особливу увагу на умови експлуатації машини, а саме на погоду, бездоріжжя і перевантаження.

Всі перераховані фактори викликають підвищення витрати мастила. За словами експертів, зменшити витрату масла допоможе перехід на більш в’язке масло, під час сильного зношення агрегату можна взагалі використовувати мінеральне.

Раніше автомобілістам розповіли, коли моторне мастило потрібно міняти раніше терміну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація