Експерти склали список найдешевших автомобілів світу

Експерти склали список найдешевших автомобілів світу

У ньому знайшлося місце для восьми моделей.

Фахівці назвали найдешевші автомобілі світу.

Відповідний список склали в канадському виданні HotCars.

Варто зазначити, що сюди потрапили вісім легковиків, які відрізняються компактністю, простотою оснащення, малопотужними моторами і, як правило, самим базовим рівнем безпеки, з яким можна випустити модель на ринок.

Серед моделей, обраних виданням, виявилися як машини з Китаю і Індії, так і з Європи і США. Відкрив цей список, своєю чергою, Mitsubishi Mirage вартістю 14 990 доларів.

Укладачі зазначили, що японський хетчбек годиться для невибагливих водіїв, які розглядають автомобіль винятково як засіб пересування з пункту А в пункт Б.

Сьома сходинка дісталася двомісному Smart ForTwo - найдешевшому автомобілю Європи, за який просять від 14 650 доларів. Маленький задньопривідний хетчбек, особливо зручний на вузьких європейських вулицях, випускається на заводі у Франції і продається в 46 країнах світу.

На шостій сходинці - Chevrolet Spark з цінником 14 400 доларів, який випускався під маркою Daewoo перш ніж його купила General Motors в 2002 році.

Відкриває топ-5 списку румунський Dacia Sandero - найбюджетніша модель, доступна у Великій Британії за ціною 8 300 доларів. Автомобіль став на конвеєр в 2007 році і відтоді змінив три покоління.

Фото: autoevolution.com

Четвертий рядок дістався LADA Granta. Найдешевша модель "АвтоВАЗ" з цінником 6,7 тисячі доларів. Як відзначають канадці, LADA сумно відома поганою якістю і низьким рівнем безпеки, через які постійно стає героїнею жартів і мемів в Мережі.

Фото: cashback.lada.ua

Третій рядок зайняв єдиний електрокар в рейтингу - Hong Guang Mini EV, який займає друге місце за популярністю серед "зелених" автомобілів в Китаї після Tesla Model 3. Вартість - від 4 400 доларів.

Maruti Suzuki Alto виявився на другому місці з цінником 4 100 доларів. Чотиридверний хетчбек є найбільш продаваним і одним з найдешевших автомобілів в Індії.

Нарешті, найдоступнішим автомобілем став спеціально розроблений для індійського ринку Renault Kwid, який продається від 2015 року. Його можна купити всього за 3 900 доларів.

Раніше було складено рейтинг топ-5 надійних автомобілів, які здатні подолати 100 тисяч км.

Повʼязані теми:

Наступна публікація