Електрокар отримав міжнародну премію за найкращий двигун 2019 року

Електрокар отримав міжнародну премію за найкращий двигун 2019 року

Фото: Associated Press

Перші три місця відхопили Jaguar, Ferrari та Mercedes-AMG.

У Німеччині до трійки головних номінантів Міжнародній премії "Найкращий двигун та силова установка 2019 року" потрапив електричний кросовер Jaguar I-PACE.

Крім того, нагороди отримали силові установки від Ferrari та Mercedes-AMG, пише GuideAuto.

Так, перше місце відхопив 3,9-літровий двигун Twin-Turbo V8 від Ferrari. Він також виграв у трьох інших категоріях, зокрема "Двигун з найкращою продуктивністю". Силовий агрегат можна знайти у моделях 488 GTB, 488 Spider та 488 Pista, а ще в Portofino і GTC4 Lusso T.

Фото: Associated Press

Другу сходинку у загальному рейтингу відхопив електрокар Jaguar I-PACE. Це не завадило автівці отримати нагороди одразу у трьох номінаціях: "Найкраща електрична силова установка", "Найкращий новий двигун" та у категорії "Потужність від 350 до 450 к. с.".

Фото: Associated Press

Фінішером на третьому місці в загальній категорії став Mercedes-AMG з 4.0-літровим двигуном Twin-Turbo V8, яким оснащується низка моделей від компактного C-класу до всієї лінійки GT, а ще Aston Martin Vantage та DB11.

Фото: Associated Press

Нагороди також отримала марка BMW за 1,5-літровий трициліндровий гібрид, Ford за 1,0-літровий EcoBoost, Audi за 2.0-літровий TFSI та Porsche за 2,5-літровий двигун з турбонаддувом і чотирма циліндрами.

Раніше авторитетне видання назвало електрокар, який найменше б’є по гаманцю. Дослідники ухвалювали рішення з урахуванням амортизації, прогнозованих витрат на "паливо", страхування, технічного обслуговування, ремонту і дорожніх витрат.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація