Електрокари Tesla подорожчають у Китаї через економічні війни США

Електрокари Tesla подорожчають у Китаї через економічні війни США

Фото: Reuters

Вартість Model S і Model X зросте на 20 %.

Економічні війни США з Європою і Китаєм приносять свої гіркі плоди. Так, через введення нового мита Tesla підняла ціни на автомобілі для китайського ринку на 20 %.

Тепер Model S і Model X подорожчали більш ніж на $ 20 тисяч до $ 140 тисяч, повідомляє Spiegel.

Підвищення цін призведе до падіння продажів, але Tesla не може дозволити взяти на себе нові митні повинності на ввезення автомобілів. При цьому, компанія Ілона Маска тільки у травні ініціювали зниження вартості електромобілів у КНР.

Ймовірно, інші автомобільні компанії будуть також підвищувати ціни на автомобілі у Китаї, які поставляються з США, або частково переміщати виробництва з Америки. Імовірність останнього дуже велика, бо для багатьох автовиробників Китай служить найважливішим ринком збуту товару.

Так, компанія Tesla планує відкрити завод в Шанхаї. Для обговорення деталей будівництва заводу у Китай вже приїхав Ілон Маск. Згодом він хоче відвідати Пекін.

У 2017 році на китайський бізнес припадало близько 17 відсотків від загального обсягу продажів Tesla. Компанія доставила більше 15 тисяч автомобілів в КНР.

Нагадаємо, що виробник культових американських мотоциклів Harley-Davidson частково перевезе свої заводи з Америки. Справа у тому, що мотоцикли компанії, які вироблені у США, будуть обкладатися підвищеним митом у країнах ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація