Фахівці розповіли, як уберегти автомобілі від стихійного лиха

Фахівці розповіли, як уберегти автомобілі від стихійного лиха

Фото: Сніданок з 1+1

Від води найбільше страждає електрика та кузов машини.

Негода у Києві спричинила чимало лиха автомобілістам та їхнім автівкам. Мало хто міг передбачити таке лихо, а тому тих, хто оформив КАСКО лічені водії. Більшість буде відновлювати машина за свій рахунок, або продавати.

З понад 6 мільйонів полісів, що нині діють в Україні, наслідки негоди може покрити лише мізерна частина. Водії купляють найдешевші, адже вартість КАСКО велика. Водіям елементарно невигідно страхувати авто. Особливо коли йдеться про стару автівку.

Страховики радять звертати увагу на так звані часткові поліси. Вони коштують дешевше КАСКО, але й виплати будуть не у всіх страхових випадках. Наприклад, такі поліси не покриють збитків, якщо ви винуватець ДТП, проте від стихійного лиха застрахують.

"Якщо раніше застрахованих було більше мільйона автомобілів, то зараз серед фізичних осіб це близько 130-150 тисяч мають нормальну повноцінну страховку", - кажуть страховики.

До того ж автомобілі страждають не лише від повалених дерев та стовпів. Механік з 20-річним стажем розповів "Сніданку 1+1" про те, як могли постраждати автомобілі.

"Вода попадає у роз'єми. Як правило з часом починаються проблеми - то там не працює, то там не працює", - каже фахівець.

Він зазначає, що більше при цьому страждають нові автомобілі, аніж старі. Вода в першу чергу пошкоджує електрику автомобіля, важливі елементи якої знаходяться в салоні на рівні підлоги.Ремонт коштує великих грошей і власники змушені продавати свої автівки. І покупцям дуже важко буде виявити таке авто, а в майбутньому з ним виникатимуть проблеми.

Чому автомобілісти найбільше страждають від злив та гроз

Чому автомобілісти найбільше страждають від злив та гроз

Нагадаємо, що гроза звалила стовп прямо на припаркований вздовж дороги автомобіль. Кузов машини повністю розрізало під натиском.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація