Fiat Chrysler витрачає сотні мільйонів, щоб не створювати нові електрокари

Fiat Chrysler витрачає сотні мільйонів, щоб не створювати нові електрокари

Фото: Associated Press

Компанія уклала мільйонні угоди з Tesla і низкою інших брендів.

Концерн Fiat Chrysler планує об'єднатися з Guangzhou Automobile у Китаї, щоб уникнути санкцій у цій країні за надмірні викиди від паливних автомобілів.

Так, виробник розраховує уникнути мільярдних витрат на "гарячкове" впровадження інновацій, пише AutoNews.

Річ у тім, що, на відміну від конкурентів, Fiat Chrysler Automobiles не планує випускати багато нових авто з низьким рівнем викидів CO2 протягом найближчих років.

За прогнозами аналітиків PA Consulting, до 2021 року викиди FCA в Європі знизяться від 120 г/км до 98,5 г/км. Це означає, що концерн не досягне поставленої мети у 91,8 г/км. Така обставина ставить FCA під загрозою штрафу у 700 мільйонів євро.

Така ж ситуація чекає Fiat Chrysler і у Китаї. Тому FCA хоче укласти угоду з місцевим виробником, що спеціалізуються на створенні електрокарів і гібридів, щоб за рахунок автопарку партнера знизити загальні показники викидів CO2.

В Америці FCA придбала кредити на викиди у Tesla, Toyota і Honda. У концерні заявили, що витратили 350 мільйонів євро за 2018 році на купівлю квот на викиди тільки у США.

На початку квітня 2019 року італійсько-американська компанія вже уклала такий же контракт з Tesla для вирішення проблеми викидів від авто в Європі. Fiat Chrysler заплатив Tesla мільйони євро, щоб уникнути штрафних санкцій ЄС.

Нагадаємо, що в ЄС введено наджорсткі норми викидів автомобілів. Нові норми торкнуться всього автопарку Європи.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація