Французький стартап за $5,6 тисячі перетворює старі авто на електрокари

Французький стартап за $5,6 тисячі перетворює старі авто на електрокари

Фото: Bloomberg

Вживані автівки на пальному обладнують електромотором та батареями.

Французький стартап Transition-One перетворює старі автомобілі на електрокари за $5,6 тисячі.

Розробники пропонують такі рішення автомобілістам, які не можуть собі дозволити повністю нове екологічне авто, пише Bloomberg.

У стартапі розповідають, що взмозі переобладнати старі автомобілі концернів Fiat Chrysler, Volkswagen, Renault и Peugeot Citroen. Без субсидій такий апгрейд коштуватиме порядка $9,3 тисячі, а з державною допомогою у Франції порядку $5,6 тисячі.

Зазначається, що компанія уже провела успішні тести технології та обладнала старий Renault Twingo 2009 року електромотором, акумуляторами, додатковою накладною панеллю та іншими необхідними комплектувальними.

У прототипі Twingo три батарейних блока встановлені спереду і два там, де раніше був бензобак. Весь пакет, куплений у продавця запчастин Tesla Inc., важить 120 кг.

На великий ринок Transition-One планує вийти від осені 2019 року, коли отримає відповідні дозволи від контролювальних органів Франції та ЄС.

Автовиробники поспішають випускати електромобілі, щоб дотримуватися більш суворих норм викидів в Європі. Все більше число міст починає забороняти старі дизельні автомобілі, після того, як скандал з викидами Volkswagen в 2015 році викликав масштабні перевірки. Протягом наступного десятиліття ще багато європейських міст будуть повністю позбавлені доступу до автомобілів, що працюють на викопному паливі.

Нагадаємо, що у світі епічно обвалилися ціни на літій для батарей. Вартість сировини для акумуляторів знизилася через зростання пропозиції і зниження попиту на нього. У перспективі це може призвести др подешевшання електрокарів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація