Глава Fiat Chrysler покинув цей світ у віці 66 років

Глава Fiat Chrysler покинув цей світ у віці 66 років

Фото: motorsport.com

Серджіо Маркіонне помер в результаті ускладнень після операції на плечі.

Інформацію про смерть глави італійського концерну Fiat Chrysler офіційно підтвердила італійська холдингова компанія Exor, яка належить родині Аньєллі і Джону Елканну, який очолює бренд Ferrari. Передає видання Corriere Della Sera.

Серджіо Маркіонне весь рік відчував себе погано. І ось після операції на плечі, яку йому проводили раніше, виникли ускладнення. Главу компанії було госпіталізовано і розміщено в клініці в Цюріху, але він впав у кому в минулу п'ятницю і помер сьогодні 25 липня, не приходячи в свідомість.

Маркіонне було 66 років і з 2003 року він працював на благо компанії FIAT, починаючи з посади незалежного консультанта, а через рік вже отримав посаду генерального директора. Одним з головних його досягнень можна відзначити злиття з компанією Chrysler в 2009 році, а в кінці 2014-го він змінив на посаді президента Ferrari Лука ді Монтедземоло. Останній раз на публіці Серджіо Маркіонне виступав у Римі рівно місяць тому на церемонії передачі машин Jeep італійській поліції і виглядав хворим.

У суботу, 21 липня, відбулося термінове засідання ради директорів Fiat Chrysler, на якому було прийнято рішення про заміну Мариконне на постах і главою компанії обрано Джона Елканна. А керівництвом брендів займуться генеральні директори Майк Манлі і Луї Камільєрі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація