Google запустить завод для виробництва безпілотників

Google запустить завод для виробництва безпілотників

Фото: Associated Press

Самохідні авто будуть будувати на базі моделей Fiat-Chrysler і Jaguar.

Компанія Waymo, філія Google з розробки автопілотів, вкладе $13,6 млн у завод в Детройті для виробництва безпілотників.

У підрозділі вперше заявили про готовність запустити свої самохідні авто у серійне виробництво, пише AutoNews.

У повідомленні говориться, що Waymo досяг домовленостей з американською компанією Axle & Manufacturing про оренду заводу. Google інвестує гроші у переобладнання потужностей підприємства, а також розширення майданчика до 18,6 тисяч м2.

У Детройті будуть будувати безпілотники з четвертим рівнем автопілота на базі автомобілів компаній Fiat Chrysler Automobiles й Jaguar.

"Ми знайшли ідеальний об'єкт у Детройті", - заявив у понеділок генеральний директор Waymo Джон Крафчик. "Ми будемо співпрацювати з American Axle & Manufacturing, щоб переоснастити наявне підприємство, повернувши робочу силу в область, де нещодавно були втрачені робочі місця в автомобільній промисловості".

Будівля буде другою у Waymo на південно-сході штату Мічиган. У жовтні 2017 року компанія відкрила об'єкт на північнму заході Детройта у Нові для зберігання безпілотників, які використовуються для випробувань в умовах холодної погоди. Тут працює близько 20 осіб.

Раніше згадувалося, що Ілон Маск розповів про революційної розробки для автопілота Tesla. Компанія створила "швидкісний" мікрочіп для безпілотників.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація