Hyundai представила Sonata на сонячних батареях

Панелі заряджають батареї на додаткові п'ять кілометрів на день.

На автосалоні у Чикаго компанія Hyundai представила оновлену версію Sonata Hybrid 2020 року.

Фотографії опублікувала медіаслужба Associated Press.

Автомобіль отримав 2-літровий 4-циліндровий бензиновий двигун з високим ступенем стиснення передач, який видає 150 к. с. і 139 Нм крутного моменту на передні колеса. Електромотор видає додаткову 51 к. с. (38 кВт). Потужність комбінованої системи становить 189 к. с.

Автомобіль цікавий тим, що Sonata стала першою у своєму класі, яка отримала сонячні панелі на даху. Вони мають потужність 205 Вт і використовуються для прямої зарядки 12-вольтних літій-полімерних батарей.

За попередніми даними, сонячні батареї можуть виробити заряду приблизно на додаткових 5 км на день. При цьому вони можуть і повністю перезарядити акумулятор Sonata Hybrid, якщо авто буде стояти кілька днів.

Серед функцій безпеки седан отримав: автоматичне екстрене гальмування, активний круїз-контроль, допомогу в утриманні смуги руху, запобігання зіткнень під час руху ззаду і систему сліпих зон. Sonata орієнтується у просторі завдяки трьом радарам, 12 ультразвуковими датчикам і п'яти камерам.

Нова Hyundai Sonata надійде у продажі навесні 2020 року, але поки що тільки на ринку Америки. Ціни на автомобіль поки що не озвучені.

Нагадаємо, що Kia представила кросовер Sonet за $10 тисяч. Модель отримала чотири мотори на вибір.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація