Індекс бензину. На скільки літрів палива вистачить зарплати у різних країнах світу

Індекс бензину. На скільки літрів палива вистачить зарплати у різних країнах світу

Фото: Associated Press

Українець на середню зарплату може купити 258 літрів бензину.

В Україні людина з середньою зарплатою у 7,5 тисяч гривень може придбати на неї 258 літрів бензину.

Про це свідчить дослідження аналітиків з Picodi.com, яке охопило 115 країн.

За даними сайту, на момент публікації заявлена середня вартість літра бензину в Україні становить 29,11 грн, а середня зарплата – 7,5 тисяч гривень.

При цьому лідером рейтингу стала Венесуела, де літр бензину коштує 0.000000002 долара, а на середню зарплату у $29 на місяць можна купить понад 14 млрд літрів. Разом з тим економічна ситуація у країні залишається дуже складною.

Також агентство повідомляє, що реальне лідерство належить країнам Перської затоки. У Катарі, Кувейті і Еміратах ціни на бензин відрізняються на один цент, а на середню зарплату можна купити 4,9-6,5 тисячі літрів палива.

У сусідній Саудівській Аравії цей показник дещо гірший – всього 3,3 тисячі літрів бензину.

У топ за кількістю бензину, яку можуть придбати жителі на середньостатистичну зарплату, потрапили також США (4,7 тисячі літрів бензину на зарплату), Австралія (3,78 тисячі літрів бензину на зарплату), і Канада (2,5 тисячі літрів бензину на зарплату).

В Європі лідирують Швейцарія і Люксембург (3,3 тисячі і 2,8 тисячі літрів), але виділяються швидше рівнем доходу населення. Хоча й бензин тут дешевше, порівняно з Норвегією, Ісландією чи Нідерландами.

Раніше повідомлялося, що автозаправки в Україні серйозно знизили вартість палива. Впали ціни і на дизельне пальне і на бензин.

75 мільярдів гривень витратять на ремонт доріг наступного року - економічні новини

75 мільярдів гривень витратять на ремонт доріг наступного року - економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація