Кабмін порушив питання про впровадження техогляду легкових автомобілів

Кабмін порушив питання про впровадження техогляду легкових автомобілів

Відповідний законопроект був винесений на народне обговорення.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував повернути технічне обстеження легкових автомобілів до 2022 року. Розроблений документ був опублікований на сайті відомства для ознайомлення і скоро буде винесено на розгляд Верховною Радою.

У проекті пропонується перевіряти транспортні засоби на спеціально визначених і сертифікованих станціях технічного обслуговування. Власник буде отримувати спеціальний чип із зашифрованою інформацією, розміщеною на талоні, і зможе встановлювати його на лобове скло.

У разі непроходження своєчасного ТО на порушника буде накладатися штраф до 1700 гривень, а у разі декількох таких порушеннях - позбавлення прав на термін від трьох до шести місяців.

Техогляд обов`язково потрібно проходити у разі відчуження ТЗ, переобладнані, реєстрації та перереєстрації, а також у разі виїзду машини за межі країни. Усі вживані автомобілі, які ввозять в Україну також підлягають технічному огляду. 

Такі нововведення необхідні для інтеграції до Європи, оскільки там технічний огляд є обов'язковим, як ми зазначали раніше. До того ж подібні перевірки дозволять утримувати приватні автомобілі в технічному порядку і попереджати ймовірні ДТП з причини технічної несправності автомобілів.

Нагадаємо, що Ніна Южаніна вже повідомляла про появу законопроекту, що передбачає введення ТО у відповідності з європейськими нормами. Вона повідомляла, що після підписання угоди про асоціацію з ЄС, країні потрібно відповідати європейським вимогам, а обов'язковий технічний огляд — це важлива частина.

Повʼязані теми:

Наступна публікація