Каліфорнія припинить купувати автівки Toyota, Fiat-Chrysler і GM

Каліфорнія припинить купувати автівки Toyota, Fiat-Chrysler і GM

Фото: Associated Press

Автогіганти підтримали політику Трампа з обмеження прав штату на регулювання викидів від авто.

У понеділок, 18 листопада, американський штат Каліфорнія оголосив, що припинить замовляти авто для уряду штату у GM, Toyota, Fiat-Chrysler та інших компаній, що підтримують політику Дональда Трампа щодо викидів.

Про це повідомляє AutoNews.

Судячи з інформації, у жовтні 2019 року General Motors, Toyota, Fiat-Chrysler і ще кілька автогігантів підтримали ініціативу адміністрації Трампа заборонити Каліфорнії встановлювати власні обмеження на вихлопи від авто. Зараз стандарти штату є більш жорсткими, ніж національні норми Вашингтона.

Як наслідок від січня 2020 року Каліфорнія буде купувати у свій автопарк машини тільки тих компаній, які визнають законні повноваження штату на регулювання викидів. Зокрема, співпраця продовжиться або налагодиться з Ford, Honda, BMW і Volkswagen Group.

У період 2016-2018 років Каліфорнія придбала у General Motors автомобілі на $58,6 млн, у Fiat-Chrysler – $55,8 млн, у Toyota - $10,6 млн, у Nissan - $9 млн. За той же проміжок часу у Ford штат купив авто на $69,2 млн, у Honda - $565 тисяч, а у німецьких автовиробників – жодної машини.

Нагадаємо, що Audi відкликає 120 тисяч старих дизельних авто в Європі. В автомобілях встановлено обманне програмне забезпечення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація