Комітет парламенту схвалив підвищення штрафу за непристебнутий ремінь безпеки

Комітет парламенту схвалив підвищення штрафу за непристебнутий ремінь безпеки

Фото: Mercedes-Benz

Законопроект ухвалено Комітетом Верховної ради і буде винесено на розгляд ВР найближчим часом.

Запропоновані зміни прописані в документі №8492 і враховують внесення редагувань в "Правила дорожнього руху". Тепер стало відомо, що законопроект схвалено Комітетом парламенту і буде винесено на розгляд найближчої сесії. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Згідно з документом, штраф за непристебнутий ремінь безпеки зросте до 850 гривень. Нині ж сума за це порушення становить 51 гривню.

"Таке збільшення пов'язане зі значною суспільною небезпекою і масовим невикористанням ременів безпеки і мотошоломів водіями та пасажирами", – відзначили в прес-службі парламенту.

До того ж в парламенті наголошують, що офіційні дані Національної поліції України показують, що щорічно на дорогах країни гине більше 3,5 тисячі осіб і отримують серйозні травми понад 35 тисяч.

Нагадаємо, що Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун закликала громадськість дотримуватися правил безпеки і пристібати себе ременем. Це стосується як особистих машин, так і автомобілів таксі. Вона нагадала, що факти говорять про те, що використання ременя безпеки знижує ризик смертності на передньому ряду на 40-50%, а ззаду - на 25-75%. Міністр закликала викинути заглушки для ременів і піклуватися про себе та інших учасників дорожнього руху.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація