Концерн Fiat Chrysler потрапив на $77 мільйонів штрафу

Концерн Fiat Chrysler потрапив на $77 мільйонів штрафу

Фото: autoblog.com

Нові еко-критерії до пікапам і позашляховикам підштовхнули компанію до розтрат.

Наприкінці 2018 року концерн Fiat Chrysler виплатив в США штраф у розмірі $77 мільйонів за порушення екостандартів в автомобілях 2016 модельного року.

Водночас у компанії заявили, що екологічні вимоги повинні бути переглянуті, бо курс взятий 2011 року не вдалось впровадити на практиці, пише AutoBlog.

У Fiat Chrysler заявили, що дуже складно створювати екологічний транспорт без будь-якої підтримки з боку уряду. Так, у концерні розраховують на державні кредити.

У французько-американському альянсі також зазначили, що штраф був очікуваним, і витрати були включені у фінансові результати компанії за четвертий квартал.

Однією з причин величезних штрафів у компанії назвали те, що деякі вантажівки марки були перекваліфіковані в інші категорії, в яких більш жорсткі стандарти. Fiat Chrysler зазначив, що ці пікапи і позашляховики мають потужніші двигуни і вимагають більше енергії, ніж седани. У 2016 році компанія випустила чотири таких автомобіля: дворядний Dodge Journey, Jeep Cherokee, Jeep Compass і Jeep Patriot.

Варто відзначити, що це найбільший штраф останніх років, який отримують компанії в Америці за порушення екологічних норм. Так, за 2014 році штраф склав $2,3 млн, а в 2011 – $40 млн.

Нагадаємо, що Jeep Wrangler і Ram 1500 врятували концерн Fiat Chrysler від збитків. У четвертому кварталі 2019 року в Північній Америці прибуток концерну Fiat Chrysler зросли на 61% завдяки продажам пікапів і позашляховиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація